Šta podrazumeva bolničko lečenje?

Naša bolnica raspolaže sa 13 ležećih postelja, od toga 4 dvokrevetne sobe i 4 apartmana. Sobe su opremljene po najvišim svetskim standardima, medicinski kreveti sa elektromotorima podesivi u svim pravcima i sa antidekubitnim dušecima. Sobe su svetle i prostrane, u sobi se nalazi tv prijemnik sa kablovskom televizijom i pristupom internetu. Svakom pacijentu je obezbeđen komfor i privatnost, uslovi za ličnu higijenu i 24h nadzor medicinske sestre i lekara.

Apartmani su izdvojeni, poseduju veća kupatila, prostor sa garniturom za sedenje, omogućuju veću privatnost, poseta je dozvoljena u periodu od 10h do 20h, a za boravak tokom noći za posetu se doplaćuje boravak po važećem cenovniku, u koji je uključen i doručak. Bolesnicima u apartmanu je obezbeđena i mogućnost poslovnih poseta i sastanaka, organizovanja video link sastanaka. Apartmani su namenjeni pacijentima koji žele veću privatnost, koji imaju poslovne obaveze za vreme boravka i kojima je potreban potpuni mir.

Posete u dvokrevetnim sobama su dozvoljene u periodu od 10h do 20h, ali sa ograničenim vremenom od 2h, zbog komfora drugog pacijenta koji je u sobi. Svaki bolesnik ima SOS taster kojim poziva medicinskog tehničara i lekara. Ceo medicinski tim je prisutan 24h i dostupan pacijentu.

U bolnički dan su uključena tri obroka i dva međobroka, po meniju koji je nutricionistički prilagođen svakom pacijentu. Medjutim, ukoliko pacijent ima druge želje, moguće je pripremanje hrane na zahtev pacijenta, po važećim cenama na meniju. Ne savetujemo unos hrane iz drugih resursa zbog zaštite pacijenata od mogućih trovanja hranom.

U bolnički dan pored gore navedenog podrazumeva se i svakodnevni pregled lekara specijaliste interne medicine. Svaki dodatni specijalistički ili subspecijalistički pregled se naplaćuje po važećem cenovniku.

Jedan od naših prioriteta je higijena. Bolničke prostorije se svakodnevno tretiraju sertifikovanim dezinfekcionim medicinskim preparatima. Bolničke posteljine se menjaju barem jednom dnevno.  Bolesnicima je obezbeđen kompletan set za ličnu higijenu, papuče, pidžame. Kod svakog bolesnika, bez obzira na stanje, se održava najviši nivo lične higijene.

Naša ustanova ima mogućnost primene skoro svih terapijskih modaliteta koji se aplikuju peroralno i parenteralno (putem usta ili preko venskog sistema).Moguća je primena svih bioloških, imunoloških, citostatiskih lekova, primena svih vrsta antibiotika, primena hormonalne terapije, faktora rasta krvne loze, transfuzije svih derivate krvi. U sali za endoskopiju radi se  dijagnostička i terapijska gastroskopija i kolonoskopija, kao i bronhoskopija. Ležećim pacijentima je dostupna bed side dijagnostika ultrazvukom i mobilnim rentgen aparatom.