Scroll to top

Internisticki Pregled

Sirius Medical Beograd | Kompletan Pregled Interniste

bolnica specijalizovana za bavljenje internom medicinom

internisticki pregled beograd specijalna bolnica sirius medic

Internisticki pregled obavlja lekar specijalista interne medicine, a sastoji se od razgovora s pacijentom i detaljnog klinickog pregleda. Tokom razgovora, lekar uzima detaljne podatke o pacijentovom stanju, sadašnjim tegobama, prethodnim bolestima i bolestima u bližoj porodici (anamneza).

Nakon iscrpne anamneze, lekar intenista obavlja klinicki pregled koji obuhvata inspekciju, palpaciju, perkusiju i auskultaciju što znaci da ce lekar utvrditi kakvo je opšte stanje pacijenta, pregledati kožu i vidljive sluznice, laganim pritiscima vrhovima prstiju pregledati limfne cvorove, štitastu žlezdu, krvne sudove, trbušne organe i poslušati srce i pluca i izmeriti krvni pritisak.

Po završenom razgovoru i pregledu s EKG-om, u dogovoru s pacijentom lekar specijalista ce odluciti o daljnjim potrebnim pretragama ili pregledima. To se odnosi na odredene laboratorijske analize i detaljniju dijagnostiku, u smislu ultrazvucnih, radioloških pregleda ili pregleda nekog od lekara subspecijalista. Tacna dijagnoza na temelju dobijenih podataka, pretpostavka je za uspešno lecenje pacijenta. Aktuelnu cenu internistickog pregleda mozete naći u ovde.

Interna medicina je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lecenjem bolesti odraslih osoba, narocito oboljenja unutrašnjih organa, kao što su bolesti srca, pluca, bubrega, organa za varenje, krvi i krvnih sudova… Iako sam naziv interna medicina upucuje na unutrašnje organe, internista leci coveka kao celinu, a ne samo pojedinacne organe.

Zakažite kompletan internistički pregled u Beogradu, naš tim vrhunskih stručnjaka stoji vam na raspolaganju.