Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Imunoterapija za mokraćnu bešiku

Najsvežije vesti

Valvosoft

U najprestižnijem svetskom medicinskom časopisu „The Lancet“ objavljen rad u kom su učestvovali naši lekari U decembu 2023. godine objavljeni

Saznaj više »

Anemija i monofer

Šta je MONOFER? MONOFER je preparat gvožđa koji nam nudi mogućnost nadoknade veće količine gvožđa pri samo jednoj aplikaciji. Prema

Saznaj više »

Da li znate da je rak mokraćne bešike u Srbiji na šestom mestu po broju oboljevanja od svih maligniteta, sa preko 2500 hiljade pacijenata godišnje?

Da li znate da je pušenje uzročnik raka mokraćne bešike u preko 50% slučajeva?

Rak mokraćne bešike nastaje od ćelija prelaznog epitela koje oblažu mokraćne izvodne kanale počevši od čašica bubrega, preko oba uretera, mokraćne bešike sa izvodnom uretrom. Ako rak probije spoljašnji omotač ovih kanala i  susednu limfnu žlezdu govorimo o regionalnom širenju tumora, a ako zahvata udaljeni organ radi se o metastatskoj bolesti. U tim slučajevima indikovana je hemioterapija. Od svih pacijenata samo je polovina indikovana za prvu liniju hemioterapije. I pored dobrog odgovora na hemioterapiju sledi visoka stopa recidiva tumora.

Nova klasa lekova koji se zovu imunoterapeutski lekovi (immunocheck point inhibitors), inhibraju imunomodulaltorni ligand PD-L1 čime se sprečava inhibicija imunološkog odgovora.

Ako se postigne povoljan terapijski odgovor na 4 ciklusa hemioterapije koja u svom sastavu ima platinu, imunoterapijski agens pruža mogućnost pacijentima održavanje postignutog terapijskog odgovora od oko 2 godine.

Kontaktirajte naš onkološki tim i saznajte više o ovoj terapiji.