Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Valvosoft

Najsvežije vesti

Valvosoft

U najprestižnijem svetskom medicinskom časopisu „The Lancet“ objavljen rad u kom su učestvovali naši lekari U decembu 2023. godine objavljeni

Saznaj više »

Anemija i monofer

Šta je MONOFER? MONOFER je preparat gvožđa koji nam nudi mogućnost nadoknade veće količine gvožđa pri samo jednoj aplikaciji. Prema

Saznaj više »

U najprestižnijem svetskom medicinskom časopisu „The Lancet“ objavljen rad u kom su učestvovali naši lekari

U decembu 2023. godine objavljeni su rezultati multicentrične studije u kojoj je ispitivana nova neinvazivna metoda lečenja teške aortne stenoze primenom ultrazvučne kavitacije. U studiji je učestvovalo 40 pacijenata iz tri evropska centra. S obzirom na napredak medicine i starenje opšte populacije, sve češće se susrećemo sa teškom kalcifikovanom aortnom stenozom.

Prema istraživanju Braunwald-a procenjuje se da nakon pojave simptoma aortne stenoze prosečno preživljavanje ovih pacijenata iznosi 50% tokom dve godine, uz petogodišnje preživljavanje od 20%. Studijom su obuhvaćeni pacijenti sa neprihvatljivo visokim rizikom od operativnog lečenja. Praćeni su tokom dve godine. Predstavljeni su rezultati šestomesečnog praćenja tokom kojih je došlo do poboljšanja funkcije valvule, registrovano je povećanje aree za 10%  i smanjenje gradijenta.

Pored ovoga, pokazana je bebednost primene metode. Ponosni smo na naše lekare ass. dr Radmila Karan, ass. dr Duško Terzić i dr Vladimir Milićević i želimo im dalji uspeh u radu.

Za više detalja pogledajte link.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(23)01518-0/fulltext